ABLOY PROTEC nova generacija visoke sigurnosti cilindričnih uložaka sa rotirajučim diskovima, koja obuhvaća najvišu zaštitu protiv neovlaštenog kopiranja ključeva , izuzetno visok protulomni nivo, pouzdano i dugogodišnje funkcioniranje u svim klimatskim uslovima, izuzetne

Više detalja...

 

Ne ostavljajte sat koji ste dobili kao poklon, zbirke zlatnika ili maraka, gotovinu, ostale drage vam predmete ili važne dokumente nepoštenima na dohvat ruke, već ih pohranite u zidnom ili samostojećom trezoru, gdje će biti sigurno pohranjeni pod ključem ili šifrom.U našoj ponudi imamo

Više detalja...

Održavanje stambenih zgrada

U našoj ponudi već dugi niz godina nudimo kompletno održavanje stambenih zgrada.

Usluge koje su obuhvaćene: demontaža i montaža brava, elektroprihvatnika, ugradnja hidrauličkih zatvarača za zatvaranje vrata, izrada cilindričnih ključeva običnih i zaštićenih profila, izrada cilindra prema postoječim ključevima tako da se ključevi ne moraju mijenjati, popravci vrata izmjena šarki - anuba (drvena , metalna i ALU vrata), izmjena zasuna , rukohvata i kvaka.
Slobodno nas kontaktirajte i ugovorite održavanje vaše stambene zgrade.

Hitne intervencije otključavanja od 08 - 22 h

Mob: 091 - 222 - 6110


Radno vrijeme: 08 - 15 h

Subota: 09 - 12 h

 


ABLOY PROTEC
nova generacija visoke sigurnosti cilindričnih uložaka sa rotirajučim diskovima, koja obuhvaća najvišu zaštitu protiv neovlaštenog kopiranja ključeva ,
izuzetno visok protulomni nivo, pouzdano i dugogodišnje funkcioniranje u svim klimatskim uslovima, izuzetne kombinacijske mogučnosti , te najširu paletu proizvoda koje možete otvarati samo sa jednim ključem.
Sa jedanaest rotirajučih kombinacijskih diskova i svojom konstrukcijom AP cil. ulošci su nepremostiva prepreka za sve poznate provalničke alate i metode.ABLOY PROTEC
obuhvaća
:

Zaštita od neovlaštenog kopiranja ključeva
Sa pravnog gledišta svaki proizvođač može svoj novi sistem zaštititi od neovlaštene
izrade sirovog ključa i od neovlaštenog kopiranja ključeva pridobivanjem patenta od
strane odgovarajućeg patentnog ureda.
Patent se izdaje na period 20 godina. Sistem Abloy Protec ima Evropski patent, koji je registriran pod rednim brojem EP0989262 i to do 2019 godine

Opcija u slučaju hitne potrebe
Cilindar može biti otvoren ključem sa vanjske strane i kada je ključ u cilindru sa unutrašnje strane.

Tehnička zaštita

Sa gledišta tehničke zaštite, Abloy Protec jamči Vam izuzetno visoku sigurnost. Profi nivo nudi krajnjem korisniku visoku zaštitu pred neovlaštenim kopiranjem ključeva povezano sa dobrom i najbržom mogućom lokalnom logistikom.
Evidencije, šifre - kodovi i izračuni sistema izrađuju se samo u matičnoj tvornici pod strogim sigurnosnim uvjetima. Ključevi i cilindrični ulošci izrađuju se samo kod ovlaštenog ASSA ABLOY stručnjaka ( BELGA )uz predočenje odgovarajuće identifikacije.
Isporuka, montaža, servisiranje i održavanje vrše samo ovlašteni ASSA ABLOY stručnjaci.


Protuprovalna zaštita

Sistem Abloy Protec u svojoj osnovi nudi
- zaštitu protiv otvaranja sa posebnim alatima
- zaštitu protiv bušenja
- zaštitu protiv izvlačenja jezgre
- povećanu zaštitu protiv loma

Cilindrični ulošci Abloy Protec odgovaraju evropskoj normi EN 1303 razred 3, lokoti EN 12320

Opcija: možemo isporučiti vanjsku polovicu cilindričnog uloška iz čelika, koja povećava zaštitu od otvaranja nasilnim i ustrajanim provalničkim metodama , a odgovara EN 1303 razred 5.


Nacrt zaključavanja

Nacrt zaključavanja izrađujemo na osnovu Vaših organizacijskih potreba i želja. Kombinacijske ograničenosti u sistemu Abloy Protec praktično nema.
Navodimo da je broj kombinacija sistema Abloy Protec 1.970.000.000


Preinaka sistema

U osnovi sistem Abloy Protec kupujete samo jedanput.
Ako dođe do gubitka ili krađe generalnog, podgeneralnog ili većeg broja ključeva, te Vi kao vlasnik sistema ocijenite, da zbog toga sistem ne osigurava nivo sigurnosti kojega želite, u primjeru sistema ABLOY PROTEC nije potrebna zamjena svih cilindera ( kompletnog sistema ),
nego se postoječi sistem može presložiti, što je puno ekonomičnije - jeftinije od kupovine novoga sistema.
Sa preinakom se postiže, da izgubljeni ili ukradeni ključevi više ne otključavaju i to sa minimalnom investicijom.


Pouzdanost u radu i životna dob
Iz prošlosti i više od 90 godišnjeg iskustva kojeg ima ABLOY sa sistemom rotirajučih diskova u Finskoj, Australiji i drugim državama sa neugodnim vremenskim uvjetima možemo zaključiti, da je životna dob sistema Abloy Protec preko 20 godina.
To je garancija da Vaši serviseri neće gubiti vrijeme i imati probleme na terenu sa otključavanjem, a usljed problema korozije( slana morska voda...), prljavštine, leda ili nekog drugog razloga.
Sve gore navedene prednosti proizlaze iz toga, da sistem ABLOY PROTEC za svoje funkcioniranje ne koristi opruge.
Zbog tehničkog rješenja ( rotirajučih diskova ) izuzetno je otporan na habanje.


Modularna konstrukcija
Abloy Protec dvostrani cil. ulošci, cil. ulošci sa dugmetom i polu cil. ulošci su modularne konstrukcije, što znači da na samom objektu dužinu cil. uloška možemo prilagoditi debljini vrata.
Za Vas kao krajnjeg korisnika to znači uštedu na vremenu i novcu, jer nije potrebno prethodno uzimati mjere svih vrata na objektima.


Jamstveni rok
Jamstveni rok za sisteme Abloy Protec je 12 mjeseci.


Servis i održavanje
Raspolažemo vlastitim 24-satnim servisom na GSM: 091/222-6110.
Svi rezervni djelovi uključujuči i sirove ključeve uskladišteni su u vlastitom skladištu.
Održavanje sistema je zagarantirano i van garantnog roka nakon kupovine.


Nadam se da smo Vam uspješno približili sistem ABLOY PROTEC te da će to biti Vaš konačni odabir.
 


NOVO ZAKLJUČAVANJE TEHNOLOGIJOM IZ VODEĆIH SVJETSKIH BRAVARSKIH TVRTKI


CLIQ tehnologija razvijena je od strane ASSA ABLOY grupe.

ABLOY PROTEC CLIQ je nova tehnologija zaključavanja brava koja sjedinjuje najbolje od elektronike i mehanike. To vam omogučuje da koristite inteligentni ključni sistem već kod prve ugradnje.
To znači da možete zaključati Vaša vrata od neovlaštenih osoba i biti sigurni da ih nitko osim vas ne može otvoriti. Osim toga, vi ste u mogućnosti jednostavno promijeniti pristup ulaska na vrata tj. svih vrata koja se nalaze u vašem sistemu.

ABLOY PROTEC CLIQ pruža veću sigurnost i fleksibilnost nego bilo koji drugi sustav s ključem.
To je moguće uz ugradnju mikro elektronike u ključ i cilindar. Nije potrebno vanjsko ožićenje niti mreža za povezivanje. Samo nekoliko jednostavnih softverskih alata kojima možete promijeniti ili proširiti Vaš sistem kako rastu Vaše potrebe.

Današnji sigurnosni standardi za mehaničke ključeve i cilindre moraju ispunjavati standarde za mehaničku otpornost, otvaranje specijalnim alatima, kopiranje ključeva i distribuciju sirovih ključeva.

CLIQ tehnologija je dodana na mehaničke cilindre i ključeve u skladu sa strogim kriterijima.

ELEKTRONIČKA PRIMJENA S VISOKOM KLASOM ZAŠTITE

Svaki ABLOY PROTEC CLIQ ključ je dvostruko kodiran, mehaničko kodiranje narezivanjem i elektronsko kodiranje u čip .

Sirovi ključevi su zaštićeni patentom ( neovlašteno kopiranje ključeva ) i elektronskim kodom jake zaštite. Ova kombinacija omogućava visoku mehaničku i elektronsku sigurnost.

Unutar svakog cilindra, ugrađen u metal, nalazi se čip, koji ima vezu sa čipom u ključu koji daje pristup ključu da otvori cilindar.